VERZAMEL-/Hobbymarkt op zaterdag 9 augustus 2014
bij Museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo
 
De deelnemers werden op de verzamel- hobbymarkt op een bijzondere wijze ontvangen.  
 
Wind en regen hadden vrij spel op het marktterrein, maar dat weerhield de kraamhouders er niet van om met veel enthousiasme hun kraam in te richten.  
 
De diverse verzamelingen waren heel gevarieerd samengesteld, zoals theezakjes, suikerzakjes, zeepartikelen, diverse soorten blikjes, bidprentjes, koperen dieren en grammofoonplaten.  
 
Ook hobbyisten waren op de markt present om hun activiteiten te tonen; kantklossen, glas graveren, creaties in glas en lood, gietzeep, quilten en het maken van fraaie halskettingen, armbanden met drukknopen, sjaals, hoedjes en mutsen, 3 D kaarten.  
 
Ook kon er worden kennisgemaakt met oude ambachten, zoals stoelenmatten, wilgen vluchten (manden maken) en wol spinnen.  
 
Met vereende krachten van deelnemers en vrijwilligers waren de diverse kramen om 10.00 uur ingericht en werd er gezamenlijk koffie gedronken in de partytenten.  
 
 
Daarna verscheen geleidelijk aan de zon en kwamen de eerste bezoekers het terrein op.  
 
De meeste bezoekers kwamen, evenals de deelnemers uit de Stedendriehoek. Er werd dan ook gezellig bijgepraat. Van de campings uit de omgeving werden ook bezoekers uit andere delen van ons land gesignaleerd.  
 
Drie dames, 80 plus, uit Mijdrecht hadden de Valys-taxi genomen om het 2e lustrumfeest van ons museum mee te komen vieren.  
 
Het aantal bezoekers lag rond de 150. Gelet op de weersomstandigheden in het begin van de dag, zijn wij daar zeer content mee.  
 
De muzikale omlijsting werd verzorgd door Ties Klunder uit Twello, die op een grammofoon platen draaide van oude en herkenbare liedjes.  
 
Het raden van het aantal stuiters werd gewonnen door Mini Harmsen uit Bussloo. Zij wist het juiste aantal van 643 stuiters het dichtst te benaderen en won daarmee een fraaie handdoek.  
 
Als dank voor alle inspanningen en medewerking aan deze markt kregen de deelnemers en vrijwilligers een frisdrankje aangeboden  
 
Een dag, waarop ervaringen over verzamelingen, hobby’s en oude ambachten veelvuldig tussen deelnemers, bezoekers en vrijwilligers werden uitgewisseld.  
 
Met dank aan velen kunnen wij terugzien op een zeer geslaagde viering van het 2e lustrum van ons museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo; www.kijkenleeshuis.nl.  
 

[Begin] [Kijk] [Lees] [Open] [Route] [Folder] []